DXRacer – Nová dimenzia

16.09.2022 Vendula Výstrková, DiS

Herné stoličky sú neoddeliteľnou súčasťou herného sveta. Snúbi sa v nich atraktívna kombinácia designu, pohodlia a odolnosti. Keďže v nich hráči trávia dlhé hodiny, sú na ne tiež kladené vysoké nároky. Najlepšie herné stoličky sú konštruované priamo na mieru dlhodobému sedeniu. Spĺňajú požiadavky na komfort, ergonómiu aj kvalitné prevedenie. A samozrejme pri tom musí dobre vyzerať. Neslúži pritom len profesionálom v unikátnom prostredí eSportu. Ich variabilita a atraktivita je taká vysoká, že sa s nimi už bežne stretneme v domácom prostredí, alebo v kanceláriách v ich viacerých konzervatívnych podobách.

DXRacer je svetoznáma značka, ktorú zdanlivo netreba predstavovať. Poďme si však povedať viac o tomto fenoméne, ktorý je dnes už nielen zavedeným pojmom, ale hlavne základným stavebným kameňom celého herného sedenia.


História a súčasnosť

Najskôr bol človek a hra. Do tejto dimenzie potom vstúpil DXRacer – originálna značka, ktorá spísala dejiny.

Spoločnosť začala činnosť v roku 2001 so sídlom v americkom Michigane ako prvotriedny výrobca luxusných závodných sedadiel. V inovatívnych mysliach tamojších vývojárov sa potom zrodila jedinečná myšlienka. Nasledovali roky investícií do výskumu a vývoja konceptu, z ktorého v roku 2006 vznikla prvá podoba hernej stoličky, ako ju poznáme dnes. Spoločnosť tak predstavila úplne novú kategóriu v oblasti sedenia, ktorá pokorila zažité stereotypy a povzniesla ju do nevídanej úrovne. DXRacer je teraz jednou z najobľúbenejších značiek herných stoličiek po celom svete a my sme veľmi hrdí, že sme ju ako jediní výhradní autorizovaní predajcovia priviedli do SR.

Pokiaľ ide o vernú klasiku, tak model Formula OH/FD01/NR je spoľahlivým reprezentantom značky. Jeho červeno-čierny dizajn neustále priťahuje záujem profesionálov, ale aj ostatných duší, ktoré stále okúzľuje nadčasový vzhľad a inakosť, akú sa môže pochváliť máloktorá stolička.


Diverzita

Značka DXRacer je ikona. Je tak unikátna a známa, že sa právoplatne stala jednou z charakteristík herného sveta. Jej ciele tým však zďaleka nekončia. DXRacer sa zameriava na rozmanitosť a globálny rozsah. Ide neustále ruka v ruke s aktuálnymi trendmi. Mieri nielen do všetkých krajín sveta, ale aj k pestrej palete užívateľov, pretože medze sú tu minimálne. Dokáže tak vyhovieť veľkej škále požiadaviek vďaka mnohým radom sérií a designov.


Stojí za to?

Jednoducho áno. Aj keď sú veľkou cieľovou skupinou hráči, stoličky DXRacer nájdu využitie u každého, kto má nároky na dlhšie sedenie, alebo špecifický vzhľad a veľkosť. DXRacer je veľmi prispôsobivý. Ponúka mnoho sérií, ktoré sa líšia typovo a veľkostne, takže umožňuje výber doslova pre akýkoľvek typ postavy.

Kvalitné spracovanie a prvotriedne materiály sú samozrejmosťou, rovnako ako nadčasový design, ktorý ide neustále dopredu. Vnútorné konštrukcie herných stoličiek DXRacer sú zo silných oceľových rámov, ich operadlá a sedadlá sú vyplnené hustou injektovanou penou a potiahnuté kvalitnou látkou či PU kožou. Nechýba polohovacia funkcia operadiel so sklonom až do 150º, hojdací mechanizmus, dizajnové kolieska, nastaviteľné podrúčky aj záhlavné a bedrové vankúšiky. Najväčšie série, ako je napr. Tank, majú vďaka záťažovému mechanizmu nosnosť až do 200 kg. Toto všetko zaručuje ergonómiu, ktorá si kladie za cieľ čo najviac uľahčiť užívateľovi priebeh dlhodobého sedenia a taktiež znížiť riziko zatuhnutia svalov a chrbtice. Pohodlie je dôležité pre zdravie, ale aj pre príjemný zážitok pri hraní. Je tiež jedným z dôležitých faktorov úspešnosti pri súťažiach.


Spolupráca

Keďže sú herné stoličky DXRacer jedny z najobľúbenejších medzi profesionálnymi hráčmi av celom širokom odvetví herného eSportu, nadviazali sme v priebehu rokov spoluprácu s profesionálnymi tímami a organizáciami, ako sú napr. Playzone, Lancraft, Y-Vents, Skillzone, Grunex, TopGaming, eSuba , Indian, Hitpoint a ďalšie. Rovnako tak s mnohými influenzormi, kedy sme spolupracovali alebo spolupracujeme napr. s Herdyn, CzechCloud, Mačka Jackie, FattyPillow, PetanGames, Vetus, Bufik666, Batmanov, Klaris, Cheryl DeLarge, MenT, GoGomanTV, PedrosGame, Itsterez, HouseBox a ďalšie.

Účastnili sme sa mnohých eventov a líg – Majstrovstvá SR v PC hrách, Majstrovstvá SR v mobilných hrách, Majstrovstvá Slovenska v PC hrách, FOR GAMES, UTUBERING, Prima Cool Liga, Hitpoint Masters, Redbull Ultimátny Hráč, Animefest, ComicCon, výstava Game , Lobby, 4Camps, a množstvo ďalších menších eventov.

Naše herné stoličky je tiež možné vidieť v programe Re-Play.

 

Nová dimenzia

Jedny z najočakávanejších noviniek roku 2022 sú modely Tank, King, Craft a Player. Môžeme bez pochýb povedať, že práve klasické série Tank a King so svojím vzhľadom teraz posunuli do úplne novej dimenzie. Právoplatne tak potvrdili nadčasovosť značky, jej vysokú kvalitu a štýl. Séria Player sa úspešne priradila k dynamickému hernému designu, zatiaľ čo séria Craft prináša pestrosť a hravosť.


KING

Dynamika. Oproti pôvodnému modelu je terajšia séria King vylepšená o nový vzhľad aj vyššiu úroveň pohodlia. Sedák a operadlo sú navrhnuté o 15% väčšie a poskytujú tak vyššiu užívateľskú variabilitu, odolnosť a komfort.
 

TANK

Stabilita. Rovnako ako King, tak aj séria Tank prešla výraznou designovou premenou. Séria Tank je unikátna už sama o sebe. Jej pevnosť, obrovská nosnosť a veľkosť ju zaraďujú do kategórie najväčších herných stoličiek na svete.


CRAFT

Umenie. Úžasne hravé, kreatívne a potešujúce pre oko – to sú herné stoličky v novej pestrofarebnej sérii Craft, na ktorých je radosť sedieť. Ich design je opakom konzervatívnosti. Tieto stoličky sa priamo ponúkajú pre kreatívne duše, pre študentov, ale aj pre kohokoľvek, kto si chce spríjemniť sedenie na týchto originálnych kúskoch.


PLAYER

Hra. Veľmi atraktívna séria s originálnym dizajnom s geometrickými líniami v mnohých farebných kombináciách. Jedná sa o jednu z najobľúbenejších, herných stoličiek, hojne odporúčanú mnohými slávnymi hráčmi eSportu.

zoom image
V porovnávači máte   produkt Zobraziť
Zmazať všetko