Orange Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2020

30.10.2020 Karel Blumajer

Napínavé súboje, najlepšie tímy / hráči a hodiny skvelej zábavy - aj o tom bolo Orange Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2020.

Majstrovský víkend je za nami, tituly najlepších hráčov elektronických športov na slovenských sú rozdané. Počas troch dní sme sledovali skvelé výkony hráčov CS: GO, League of Legends, Hearthstone a FIFA 20, ktorí si rozdelili celkový prizepool 7350 €.

Za DXRacer sme sa zúčastnili ako jeden z hlavných partnerov - Ako je zvykom, poskytli sme tiež sedenie pre komentátormi akcie.

Orange MSR 2020 sa prvýkrát konali v novom formáte. Do finálových súbojov sa hráči prebojovali cez sériu online kvalifikáciou, do ktorých sa zapojilo viac ako 1781 hráčov.

Vo finále sa tak stretli len tie najlepšie SK / CZ hráči a tímy. Vzhľadom k aktuálnej situácii sa uskutočnili záverečné súboje online formou. O komentovanie zápasov sa z priestorov FEI STU a INQB - (Univerzitného technologického inkubátora) postarali známi Slovenskí a českí streamer, ktorí preniesli úžasnú atmosféru napínavých súbojov aj k vám domov.

Orange Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2020

 

Oficiálne podporu tejto akcii udelil aj Minister školstva, vedy, výskumu a športu slovenských Republiky - Branislav Gröhling.

"Prínosy tejto súťaže sú, že je to hlavne tímová hra. Musíme sa teda spoznať s jednotlivými kolegami a naozaj spolupracovať, čo chceme dosiahnuť aj v školstve, aby sme vytvárali skupiny, ktoré budú riešiť jednotlivé problémy. Potom to je logické myslenie, lebo naozaj musíte premýšľať a predvídať určitým spôsobom; toto všetko sú kompetencie, ktoré chceme dostať aj do školstva, aby sme sa nememorovali, ale aby sme spájali jednotlivé znalosti. Musím povedať, že v niektorých krajinách je esport aj súčasťou výučby, tak možno sa dostaneme aj k tomu, že budeme mať také hodiny. Teraz som asi potešil všetkých mladých ľudí. "

Celé video jeho vyjadrenia na podporu esport si môžete pozrieť tu:

 

zoom image
V porovnávači máte   produkt Zobraziť
Zmazať všetko